در مورد خواص کدو تنبل که صحبت کرده بودیم، گفتیم خواص تخمه کدو تنبل به اندازه میوه آن زیاد و مهم است. لذا بر همین اساس امروز قصد داریم که شما را با خواص تخمه کدو تنبل بیشتر آشنا کنیم تا دفعه بعد که خواستید کدو تنبل بخورید، تخمههای آن را جمع و خشک کنید. همراه ما بمانید.
تخمه کدو
تخمه کدو به عنوان یک فراورده جانبی حاصل از کدو تنبل محسوب میشود که بیشتر در میان خانوادههای ایرانی در کنار دیگر تخمهها از آن در آجیل استفاده میشود. جالب است بدانید که خواص تخمه کدو بسیار بیشتر از انواع تخمهها است و اگر بتوانید آن را با تخمه آفتابگردان یا تخمههای نمکی جایگزین کنید، مسلماً فواید سلامتی بیشتری بهرهمند خواهید شد.
تخمه کدو را به صورت بو داده و همچنین خام مصرف میکنند. بو دادن تخمه کدو میتواند خواص تخمه کدو را تغییر دهد به همین دلیل ابتدا ما قصد داریم به شما در مورد ارزش غذایی تخمه کدو به صورت بو داده و همچنین خام توضیح دهیم و سپس شما خود خواهید توانست نتیجهگیری کنید که مصرف کردن تخمه کدو به چه صورتی برای شما مفیدتر است.
ارزش غذایی تخمه کدو
همانطور که اشاره کردم ارزش غذایی تخمه کدو فراوری شده با نمک به مقدار زیادی با تخمه کدو خام تفاوت دارد. ابتدا به بررسی ارزش غذایی تخمه کدو خام خواهیم پرداخت.
ارزش غذایی تخمه کدو خام
در هر ۱۰۰ گرم از تخمه کدو خشک شده داریم:
- انرژی کالری ۵۵۹ کیلوکالری
- کربوهیدرات ۷۱ گرم
- پروتئین ۳۰٫۲۳ گرم
- چربی ۴۹٫۰۵ گرم
- آب ۵٫۲۳ گرم
- فیبر ۶٫۰۰ گرم
- قند ۱٫۴۰ گرم
- کلسترول ۰۰ میلیگرم
در مورد ویتامینهای موجود داخل ۱۰۰ گرم تخمه کدو خشک شده میتوان گفت:
- ویتامین A 00 میکروگرم
- ویتامین D 00 میکروگرم
- ویتامین E میلیگرم
- ویتامین K 30 میکروگرم
- ویتامین C 90 میلیگرم
- تیامین B1 27 میلیگرم
- ریبوفلاوین B2 15 میلیگرم
- نیاسین B3 99 میلیگرم
- کولین B4 00 میلیگرم
- پانتوتنیک اسید B5 75 میلیگرم
- ویتامین B6 14 میلیگرم
- فولات B9 00 میکروگرم
- ویتامین B12 00 میلیگرم
همچنین مواد معدنی و مغذی که در ۱۰۰ گرم تخمه کدو خشک شده وجود دارد به شرح زیر است:
- کلسیم ۴۶٫۰۰ میلیگرم
- آهن ۸٫۸۲ میلیگرم
- منیزیم ۵۹۲٫۰۰ میلیگرم
- فسفر ۱۲۳۳٫۰۰ میلیگرم
- پتاسیم ۸۰۹٫۰۰ میلیگرم
- سدیم ۷٫۰۰ میلیگرم
- روی ۷٫۸۱ میلیگرم
- مس ۱٫۳۴ میلیگرم
- منگنز ۴٫۵۴ میلیگرم
- سلنیم ۹٫۴۰ میکروگرم
اما در مورد ارزش غذایی تخمه کدو فراوری شده با نمک چه میتوان گفت؟
ارزش غذایی تخمه کدو فراوری شده
مسلماً شما مزه تخمه کدو فراوری شده را بیشتر دوست دارید اما برای رسیدن به فواید و خواص تخمه کدو آیا خوردن تخمه کدو فراوری شده میتواند مناسب باشد؟ برای پاسخ دادن به این سوال نیاز است که نگاهی به ارزش غذایی تخمه کدو فراوری شده داشته باشیم.
در هر ۱۰۰ گرم از تخمه کدو فراوری شده داریم:
- انرژی کالری ۵۷۴ کیلوکالری
- کربوهیدرات ۷۱ گرم
- پروتئین ۲۹٫۸۴ گرم
- چربی ۴۹٫۰۵ گرم
- آب ۲٫۰۳ گرم
- فیبر ۶٫۵۰ گرم
- قند ۱٫۲۹ گرم
- کلسترول ۰۰ میلیگرم
همچنین در مورد ویتامینهای ۱۰۰ گرم تخمه کدو فراوری شده باید گفت:
- ویتامین A 00 میکروگرم
- ویتامین D 00 میکروگرم
- ویتامین E 56 میلیگرم
- ویتامین K 50 میکروگرم
- ویتامین C 80 میلیگرم
- تیامین B1 07 میلیگرم
- ریبوفلاوین B2 15 میلیگرم
- نیاسین B3 43 میلیگرم
- کولین B4 00 میلیگرم
- پانتوتنیک اسید B5 57 میلیگرم
- ویتامین B6 10 میلیگرم
- فولات B9 00 میکروگرم
- ویتامین B12 00 میلیگرم
همچنین مواد معدنی موجود در ۱۰۰ گرم تخمه کدو فراوری شده و تفت داده شده در نمک و روغن به شرح زیر است:
- کلسیم ۵۲٫۰۰ میلیگرم
- آهن ۸٫۰۷ میلیگرم
- منیزیم ۵۵۰٫۰۰ میلیگرم
- فسفر ۱۱۷۴٫۰۰ میلیگرم
- پتاسیم ۷۸۸٫۰۰ میلیگرم
- سدیم ۲۵۶٫۰۰ میلیگرم
- روی ۷٫۶۴ میلیگرم
- مس ۱٫۲۸ میلیگرم
- منگنز ۴٫۴۹ میلیگرم
- سلنیم ۹٫۴۰ میکروگرم
مقایسه خواص تخمه کدو فراوری شده و خام
با مقایسه ارزش غذایی تخمه فراوری شده و خام به این نتیجه میتوان رسید که فراوری کردن تخمه کدو باعث خواهد شد تعداد زیادی از ویتامینهای مغذی موجود در تخمه کدو که خواص تخمه کدو به آنها وابسته است در اثر حرارت از بین بروند. به واسطه همین اتفاق ترکیبات معدنی نیز به مقدار قابل ملاحظهای طی فرایند فراوری کاهش پیدا میکند.
لذا اگر شما به دنبال استفاده از خواص تخمه کدو هستید توصیه میکنیم که استفاده کردن از تخمه کدو به صورت خام را جایگزین تخمه کدو فراوری شده کنید. اما خواص تخمه کدو چیست؟
خواص تخمه کدو در آنتیاکسیدان بودن
آنتیاکسیدان یکی از مهمترین ترکیبات شیمیایی موجود در بدن است. متأسفانه بدن ما به خودی خود نمیتواند این ترکیب که بیشتر شامل انواع ویتامینها است را تولید کند. لذا ما مجبور هستیم که آنتیاکسیدان بدن خود را با استفاده از مصرف مواد غذایی تأمین کنیم.
آنتیاکسیدان در بدن وظیفه دارد که واکنشهای رادیکالی که موجب بروز نواقص سلولی و مشکلات بزرگ مانند سرطان میشوند را کنترل کند. از جمله خواص تخمه کدو دارا بودن مقدار زیادی ویتامین یا همان ترکیبات آنتیاکسیدانی است.
خواص تخمه کدو در آنتیاکسیدان بودن آن بیشتر به واسطه وجود ویتامین E است. علاوه بر این، تخمه کدو ترکیبات دیگری نظیر فنول، اتانول، روی و منگنز هم در خود دارد که میتوانند واکنشهای اکسیداتیو منجر به التهابها را کاهش دهند.
به این دلیل است که توصیه شده از تخمه کدو به عنوان یک میان وعده سالم استفاده کنید. البته باید در نظر داشته باشید که برای استفاده از خواص تخمه کدو به عنوان یک آنتیاکسیدان، باید از خیر فراوری و نمکی کردن بگذرید.
خواص تخمه کدو در تقسیم سلولی سالم
تقسیم سلولی یکی از مهمترین فرایندهای زیستی است که در بدن همه جانداران زنده روزانه اتفاق میافتد. اگر تقسیم سلولی به خوبی انجام نشود ممکن است باعث بروز تومور و همچنینی سلولهای سرطانی شود. وجود مواد رادیکال آزاد در بدن یکی از عوامل بروز اختلال در رشد سلول است.
ویتامین آ، در تخمه کدو به مقدار فراوان وجود دارد. خاصیت این ویتامین در کنترل رشد و تکثیر سلولی و مقابله با عوامل مخرب آن است. بنابراین میتوان گفت یکی دیگر از خواص تخمه کدو کمک به تقسیم سلولی سالم در بدن است.
تقسیم سلولی سالم در بدن نه تنها به کاهش خطراتی مانند سرطان کمک میکند بلکه باعث خواهد شد که جراحتهای پوستی نیز به سرعت ترمیم شوند. همچنین گفته شده است که تخمه کدو به واسطه همین عوامل؛ باعث کاهش مشکلات پوستی به مانند آکنه و آسیبهای نور خورشید میشود.
خواص تخمه کدو بر علیه سرطان
اهمیت خواص تخمه کدو در مبارزه با سرطان به قدری است که نیاز دیدیم آن را به صورت شفافتر بیان کنیم. مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهد یکی از خواص تخمه کدو میتواند کاهش احتمال بروز سرطانهای معده، ، ریه، پروستات و همچنین روده بزرگ باشد. در یکی از مطالعات به وضوح مشخص شد که تخمه کدو و همچنین پوست موجود در آنکه از ترکیب لیگنین است، میتواند سرطان در ن یائسه را به مقدار زیادی کنترل و عوامل بروز دهنده آن را کاهش دهد. همچنین با انجام آزمایشهای حیوانی مشخص شده است که عصاره حاصل از تخمه کدو میتواند رشد سلولهای سرطانی پرستات را به مقدار زیادی کاهش دهد.
به این ترتیب چه خوب است که روی میز شما به جای شکلات و دیگر تنقلات غیرسالم، تخمه آفتابگردان وجود داشته باشد تا هر چند وقت یک مشت از آن را مصرف کنید. البته باز هم تأکید داریم که مطالعات بر روی تخمه کدو فراوری نشده انجام شده است.
خواص تخمه کدو در سلامت پروستات و مثانه
یکی از مهمترین خواص تخمه کدو که نمیتوان آن را انکار کرد، توانایی آن در کاهش علائم مربوط به افزایش حجم غده پروستات در مردان است. بروز این اختلال باعث میشود که مردان دچار تکرر ادرار و همچنین در برخی موارد بیاختیاری ادرار شوند.
مطالعات انجام شده روی تخمه کدو نشان داد که مصرف کردن آن میتوان باعث کاهش علائم مربوط به هایپرپلازی خوش خیم پروستات در مردان شود. این مطالعه بر روی ۱۴ هزار مرد انجام شده است و میتوان به آن اطمینان داشت. البته دوره استفاده از تخمه کدو یک ساله بوده است و شما نباید انتظار معجزه از تخمه کدو داشته باشید.
همچنین در تحقیقات دیگری بیان شد که مکملهای حاصل از تخمه کدو میتوانند در درمان علائم سندروم مثانه بیش فعال مؤثر واقع شوند. استفاده کردن ۱۰ گرم از عصاره تخمه کدو در این مطالعه، نشان داد که عملکرد دستگاه ادراری افراد حاضر در این مطالعه چه مرد یا زن، با مصرف تخمه کدو بهبود یافته است.
شاید هیچ وقت فکر نمیکردید که خواص تخمه کدو میتواند به این اندازه گسترده و وسیع باشد. اما این همه خواص تخمه کدو نبود و باز هم این دانه ریز، خواص بیشتری دارد. از جمله:
خواص تخمه کدو در کاهش کلسترول
کلسترول فاکتوری است که وجود بیش از حد آن در برگه آزمایش شما نشان از مشکلات آتی باشد بنابراین باید هرچه زودتر دست به کار شوید و مقدار کلسترول خون خود را کاهش دهید. خوشبختانه یکی از خواص تخمه کدو کاهش کلسترول خون است.
استفاده کردن از روغن تخمه کدو به جای روغنهای دیگر گزینه خوبی برای افرادی است که تجربه کلسترول خون بالا دارند. میزان کلسترول موجود در تخمه کدو به نسبت دیگر بذرها اندک است. همچنین تخمه کدو به مقدار کافی در خود فیبر ذخیره کرده است که خود به تنهایی میتواند عامل کاهش دهنده کلسترول باشد.
خواص تخمه کدو در بهبود عملکرد کلیهها
مشکلات ادراری میتواند به واسطه اختلال در کلیهها و همچنین مجاری ادراری پیش آید. مطالعاتی وجود دارد که نشان داده است استفاده کردن از تخمه کدو میتواند علائم و همچنین نشانههای مربوط به بیماریهای کلیوی و مشکلات مثانه از جمله انسداد مجاری ادراری را کاهش دهد.
علاوه بر این، تخمه کدو باعث افزایش خون در مجاری ادرار میشود. همچنین تحقیقات نشان داده است که عصاره تخمه کدو تنبل حاوی ماده مؤثری است که باعث میشود عضلات لگن از قدرت کافی برای دفع مواد زائد برخوردار شوند.
برای درک بهتر باید گفت که آنزیم آروماتاز یکی از عوامل تعیین کننده در تقویت عضلات لگن است که تخمه کدو به واسطه داشتن عوامل مهار کننده این آنزیم به رشد و افزایش قدرت عضلات لگن کمک میکند. از سوی دیگر، برخی از مواد مغذی موجود در تخمه کدو با گیرندههای اندروژن واکنش داده و ماهیچه لگن را بیش از پیش تقویت میکنند.
خواص تخمه کدو در افزایش سطح منیزیم خون
بر اساس گزارشهای منتشر شده از سازمان بهداشت جهانی، تخمه کدو یکی از مهمترین منابع دریافت منیزیم برای انسان است. کمبود منیزیم به عنوان یک ماده معدنی باعث بروز مشکلات متعددی میشود. کاهش سطح منیزیم در همه کشورهای دنیا حتی کشورهای توسعه یافته نیز به چشم می خورد. از جمله واکنشهایی که با منیزیم در بدن شروع یا کنترل میشوند میتوان به:
- واکنشهای تنظیم فشارخون
- عملکرد قلب و ضربان آن
- استحکام و تراکم استخوانی
- واکنشهای تنظیم کننده سطح قند
بنابراین اکنون به خوبی متوجه خواص تخمه کدو در تأمین منیزیم بدن شدید. لذا این بار که کدو تنبل خوردید برای استفاده بیشتر از مواد مغذی آن، تخمههایش را هم برای خشک کردن و استفاده مجدد جمعآوری کنید.
خواص تخمه کدو در سلامتی قلب
جالب است بدانید تخمه کدو منبع غنی از ترکیبات مورد نیاز برای سلامتی قلب از جمله انواع آنتیاکسیدانها، منیزیم، روی و اسیدهای چرب سالم است. مطالعات انجام شده به صورت آزمایشگاهی نشان میدهد که مصرف کردن تخمه کدو باعث کاهش فشارخون و همچنین کلسترول مضر در بدن میشود که هر دو این عوامل در نهایت به سلامتی قلب و عروق کمک میکند.
تحقیق انجام شده روی تعداد زن یائسه نشان داد که استفاده کردن از تخمه کدو در بازه زمانی ۱۲ هفته، میتواند فشارخون و همچنین کلسترول خوب در بدن را کنترل و بهبود ببخشد. همچنین تحقیقات میدانی وجود دارد که بیان می کند، آنزیمهای نیتریک اسید در تخمه کدو، مسئول تأثیر مثبت آن روی سلامت قلب هستند. نیتریک اسید به واسطه افزایش حجم رگها در هنگام خون رسانی، فشارخون و فشار روی قلب را به مقدار کافی کاهش میدهد.
خواص تخمه کدو در کاهش قند خون
مطالعات آزمایشگاهی انجام شده روی جانوران آزمایشگاهی نشان از این دارد که استفاده کردن از تخمه کدو به صورت روغن، عصاره و همچنین محلول حاصل از خیساندن آن، میتواند به کاهش قند خون آزمونهها کمک زیادی کند. این واقعیت میتواند خبر خوبی برای دیابتیها باشد. این دوستان همیشه در تلاش هستند تا قند خون خود را با استفاده از تزریق انسولین ثابت نگه دارند.
از نتایج دیگر مطالعات انجام شده روی خواص تخمه کدو میتوان به شواهدی اشاره کرد که در آن مصرف کردن تخمه کدو باعث بهبود دیابت نوع دو شده است. همچنین در تحقیق دانشگاهی دیگر که روی ۱۲۷ هزار نفر انجام شد مشخص شد، داشتن رژیم غنی از منیزیم میتواند احتمال بروز دیابت نوع دو را در مردان و ن به نسبتهای تقریباً یکسان کاهش دهد.
منیزیم یکی از ترکیبات اصلی است که در تخمه کدو میتوانید به وفور پیدا کنید.
خواص تخمه کدو به واسطه فیبر
فیبر در بدن شما عملکردهای متفاوت و زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به بهبود دفع مواد زائد و همچنین حذف مقدار قابل توجهی از سطح کلسترول مضر اشاره کرد. خوشبختانه دانههای ریزی به مانند تخمه کدو دارای مقدار کافی فیبر به صورت محلول و نامحلول هستند.
بر اساس اندازهگیریهای انجام شده در یک وعده مصرفی متوسط از تخمه کدو شما شاهد ۵٫۲ گرم فیبر هستید. این مقدار فیبر در صورتی که شما پوست تخمه کدو را از آن جدا کنید به مقدار ۱٫۷ گرم کاهش خواهد داشت. اما علیرغم این کاهش همچنان مقدار فیبر آن به اندازهای است که شما بتوانید به چشم یکی از خواص تخمه کدو به آن نگاه کنید.
همانطور که مطالعه کردید یک رژیم غنی از فیبر به سلامت دستگاه گوارشی و همچنین مشکلات دیگری از جمله دیابت نوع دو و چاقی کمک زیادی میکند.
خواص تخمه کدو در بهبود قوای جنسی مردانه
روی یکی از ترکیبات اساسی در مورد بررسی قدرت اسپرم مردانه است. هر چقدر مقدار روی در بدن مردان زیاد باشد، قدرت اسپرم برای باروری تخمک و همچنین حرکت آن به سمت تخمک افزایش پیدا میکند. بر اساس بررسیهای انجام شده روی تخمه کدو مشاهده شده است که مقدار اندک روی موجود در تخمه کدو میتواند به افزایش قدرت اسپرم در مردان کمک زیادی کند.
البته این تحقیق که روی موشهای مذکر انجام شده است، قابل تعمیم به انسان نیز هست. همچنین مشاهده شده است که تخمه کدو به دلیل داشتن مقادیر کافی از مواد مغذی و همچنین ویتامینها سطح هورمونی مردانه و نه را تا حدودی متعادل و به سلامت عمومی کمک میکند.
خواص تخمه کدو برای خواب آسوده
قبل از خواب یک مشت تخمه کدو بخورید تا راحت بخوابید! باورش سخت است اما تخمه کدو دارای مقدار زیادی تریپتوفان، نوعی اسید آمینه است. وظیفه این اسید آمینه در بدن کنترل کیفیت خواب است و شما با مصرف کردن تخمه کدو به افزایش آن کمک خواهید کرد. از سوی دیگر ترکیب روی نیز میتواند به بهبود خواب شما کمک کند. روی در واکنش با تریپتوفان تبدیل به سروتونین میشود. سروتونین نیز در یک واکنش دیگر شرکت کرده و در نهایت ملاتونین تولید میشود.
ملاتونین عامل مهم و تأثیرگذار در تنظیم چرخه خواب است. با این حساب حتی اگر خواب ناکافی دارید یا صبح زود بیدار و شب دیر وقت میخوابید، خوردن تخمه کدو به شما کمک شایانی خواهد کرد تا به روال عادی زندگی برگردید.
آیا تخمه کدو خواص دیگری هم دارد؟
خواص تخمه کدو به این چند مورد ختم نمیشود و میتوان خواص دیگر تخمه کدو را به صورت زیر لیست کرد:
- بهبود حال روحی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- تقویت حافظه
- کمک به بارداری سالم
- افزایش یا کنترل متابولیسم بدن
- خاصیت ضد می و انگلی
- بهبود سطح دید
- مرطوب کننده پوست
- درمان جوش و علائم پیری
جمعبندی
همانطور که مطالعه کردید خواص تخمه کدو بیش از آن است که بتوانید نادیده بگیرید. لذا توصیه اول ما این است که تخمه کدو را به هر نحو ممکن وارد رژیم غذایی خود کنید و در گام بعدی سعی کنید از تخمه کدو خام به جای تخمه کدو فراوری شده استفاده کنید.
تخمه ,کدو ,خواص ,کاهش ,روی ,فراوری ,تخمه کدو ,خواص تخمه ,کدو به ,است که ,کدو در ,کاهش علائم مربوط ,گرمچربی ۴۹٫۰۵ گرمآب ,داریم انرژی کالری
درباره این سایت